Arra dhe shega largojnė stresin!

08-01-2014

Arra dhe shega largojnė stresin!

Mënyra bashkëkohore e jetesës është e përcjellë çdo ditë me stres, i cili është fajtori kryesor për shumë sëmundje. Mjekët sugjerojnë se për largimin e stresit nevojitet konsumimi i ushqimit dhe çajeve që ulin stresin, derisa përdorimi i barnave për qetësim, ëmbëlsirave dhe cigareve vetëm sa shton problemin.

Po ashtu, njerëzve u sugjerohet të përdorin më tepër lëng shege dhe konsumimin e arrave, të cilat qetësojnë në masë të madhe për shkak se nuk kanë efekte të padëshirueshme.

Konsumimi i lëngut të shegës është i dobishëm për shkak se organizimi ndihet më mirë dhe më të koncentruar gjatë ditës. Edhe përdorimi i arrës përgatit organizimin për t’i përballuar organizmit, kanë thënë shkencëtarët nga Universiteti “Pennsylvania State”.

Sipas tyre, preparatet bimore dhe ushqimi me vitamina të pasura janë të shkëlqyeshme për evitimin e tensionit dhe nervozizmit të përditshem.

 

Përgatiti: L.E


Share on Facebook

Videot e fundit

Msc. Nertil ARAPAJ Fakulteti Inxhinierisë

Na kontaktoni ne:


  • Gita: +355 68 56 82 530
  • Eri: +355 68 56 82 580
  • Festimja: +355 68 56 82 634
  • Daniela: +355 68 56 82 426
  • Lisana: +355 68 56 82 511
  • Daniela: +355 68 56 82 426
  • Email: 77energyy@gmail.com
  • Fb: 77 Energy
  • Adresa: Autostrada Tirane-Durres, ne Kampusin Universitar "Vitrina" prane "City Park"