Fluor - qė dhėmbėt e fėmijėve tė jenė tė shėndetshėm!

17-12-2013

Fluor -  qė dhėmbėt e fėmijėve tė jenė tė shėndetshėm!

Fluori i bën dhëmbët e fëmijës të shëndetshëm dhe më pak të prekshëm nga kariesi.

Këshilla:

•Sigurohuni që uji i pijshëm të jetë i fluorizuar.

•Shumica e fëmijëve që pijnë ujë të fluorizuar që nga lindja mbeten të paprekur nga kariesi deri në moshën e adoleshencës.

•Furconi me një pastë dhëmbësh me përmbajtje fluori.

•Prindërit duhet të mbikqyrin përdorimin e pastës së dhëmbëve në mënyrë që fëmijët të pështyjnë pjesën e tepërt.

•Cojeni fëmijën tek dentisti për fluorizim topikal profesional.

•Pyesni dentistin për shplarësit me fluor.Fëmijët mbi 6 vjec,të cilët janë të riskuar nga kariesi mund të përfitojnë shumë nga shplarësit me fluor.

 

Matilda Kaja

 Fakulteti i Mjekësisë/Dega: Mjekësi e Përgjithshme

 


Share on Facebook

Videot e fundit

Msc. Nertil ARAPAJ Fakulteti Inxhinierisë

Na kontaktoni ne:


  • Gita: +355 68 56 82 530
  • Eri: +355 68 56 82 580
  • Festimja: +355 68 56 82 634
  • Daniela: +355 68 56 82 426
  • Lisana: +355 68 56 82 511
  • Daniela: +355 68 56 82 426
  • Email: 77energyy@gmail.com
  • Fb: 77 Energy
  • Adresa: Autostrada Tirane-Durres, ne Kampusin Universitar "Vitrina" prane "City Park"